Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Circulaire leerbox voor scholen

Vanaf volgend schooljaar zullen West-Vlaamse leerlingen uit het technisch secundair onderwijs voor het eerst kunnen experimenteren met de nieuwe circulaire leerbox. Die box leert hen hoe ze circulair bouwen in de praktijk kunnen toepassen. Het project is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Regionaal Technologisch Instituut (RTC), Juunoo en Gyproc.

Circulaire leerbox voor scholen
Hoewel scholen zeker niet verplicht zijn om de circulaire leerbox in hun lessen op te nemen, volgden al veertien houtscholen de opleiding en bestelden ze het bijhorende educatief pakket. “We merken dat in scholen nog te weinig wordt ingespeeld op wat vandaag leeft in de bouwwereld. Met deze leerbox willen we leerlingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt,” zegt Mathieu Bayart, projectmedewerker Onderwijs en Arbeidsmarkt bij RTC West-Vlaanderen.
 
Het project werd gerealiseerd met financiële projectsteun van het centrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren ‘Acasus’, het sectorfonds van de bouwsector ‘Constructiv’ en de structurele steun van het sectorfonds van de houtsector ‘Woodwize’. Scholen hoeven de circulaire leerbox dus niet zelf te financieren, maar krijgen die gratis aangeboden. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten