Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Gratis opleiding over voorafgaande diagnose gebouwen

Bij renovaties komen in een gebouw vaak kleine en minder kleine problemen naar boven. Is de stabiliteit van het gebouw in orde of moeten sommige scheuren nader onderzocht worden? Zit er radon in de bodem? Hoe luchtdicht is het gebouw en waar zitten de lekken? Zijn er vochtproblemen en hoe erg zijn ze? Zijn er koudebruggen? Is het energieverbruik redelijk? Is de gevel vorstgevoelig? Renovatieprofessionals krijgen die mogelijke problemen bij voorkeur onder controle nog vóór de werken van start gaan, of willen ze correct kunnen inschatten zodat een oplossing in het renovatieproject opgenomen kan worden. Daarom stelde het WTCB een opleidingsmodule samen op het platform BE REEL! (Belgium Renovates for Energy Efficient Living), met als inhoud een reeks korte informatieve video’s over het stellen van een correcte diagnose voorafgaand aan een renovatie. 

Gratis opleiding over voorafgaande diagnose gebouwen
amixstudio - stock.adobe.com
De opleiding bestaat uit vijftien ‘lessen’ die modulair en op eigen tempo gevolgd kunnen worden. Ze is in de eerste plaats gericht op professionals uit de renovatie, zoals aannemers, architecten en studiebureaus. Daarnaast kan ze ook nuttig zijn voor mensen werkzaam in ondersteunende diensten zoals gemeenteambtenaren en renovatiecoaches, voor energiedeskundigen, professionele bouwheren, gebouwbeheerders en studenten. De opleidingsmodule biedt ook een overzicht van meer geavanceerde meettechnieken die je door een specialist moet laten uitvoeren, of die je met gebruik van het juiste toestel zelf kan toepassen. De methodes zijn per thema gegroepeerd in video’s van 10 tot 15 minuten. 
 
Om de gratis onlineopleiding ‘Diagnose voor renovatie’ te volgen, surf je naar de WTCB Renovatieacademie op https://www.be-reel.be/course/wtcb-renovatieacademie en maak je een account aan.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten