Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Meer starters in de bouw sinds afschaffing vestigingswet

In Vlaanderen is er vandaag geen controle meer op de beroepsbekwaamheid. In 2019 heeft de Vlaamse regering de vestigingswetgeving afgeschaft. Sindsdien is het aantal starters in de bouw aanzienlijk gestegen. Tegelijk is ook de kans op een faillissement flink gegroeid. De vestigingswetgeving verplichtte bouwbedrijven om een attest van beroepsbekwaamheid voor te leggen.

Meer starters in de bouw sinds afschaffing vestigingswet

In de andere gewesten bestaat de vestigingswetgeving nog wel. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) dringt aan op overleg met de Vlaamse regering om de toegang tot het bouwberoep opnieuw te stroomlijnen op een moderne manier en met de focus op kwaliteit en vorming.

“Vakkennis sterkt een startende ondernemer, vermindert het  risico op faling, en beschermt de klant tegen slechte uitvoeringen. De toegang tot het bouwberoep dient gepaard te gaan met de nodige scholing en professionalisme”, aldus Marc Dillen, directeur-generaal van de VCB.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten