Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Afwerking

Centrale keuken van Eurest integreert HVAC-oplossing van Daikin

De Eurest Group, leider in grootkeuken en commerciële catering in Luxemburg, heeft haar vestiging uitgebreid om de groeiende vraag naar cateringservices bij te benen. De nieuwe centrale keuken is tweemaal zo groot als haar voorganger, volledig aangepast aan de moderne technieken en produceert meer dan 5.000 maaltijden per dag. In dit industriële gebouw koos men voor de energie-efficiënte oplossingen van Daikin.

Ontwerp zonder titel (100)
Daikin

De 400m² kantoorruimte van Eurest biedt plaats aan zo’n 60 medewerkers. De keuken inclusief koelruimtes, controlekamers en opslagruimte is goed voor zo’n 1.600m². Voor iedere ruimte werd er een specifieke Daikin oplossing voorzien, volledig aangepast aan de behoeften van de werknemers.  

Duurzame warmteterugwinning  

Een kantoorgebouw en werkruimte ventileren met een maximum aan comfort en een minimum aan energiekosten, gebeurt het best via ventilatie met warmteterugwinning. Het gekozen Daikin HRV-systeem zorgt voor optimaal evenwicht tussen binnen- en buitentemperatuur, en luchtvochtigheid. Een oplossing dat in de grootkeuken zeker en vast voordelen heeft. Zo wordt de geproduceerde warmte in de Eurest-keuken gerecupereerd om aangevoerde lucht in andere ruimtes zoals de gangen en de kantoren te verwarmen.  

VRV – systeem 

Voor de kantoorruimte en refter is er gekozen voor de Daikin VRV-toepassing met een lucht-luchtwarmtepomp in elk kantoor. Het gaat hier om vloermodellen die ideaal zijn voor ruimtes met hoge plafonds. De units verwarmen en koelen optimaal rondom het toestel, dicht bij de vloer, en garanderen zo een aangename werkomgeving. 

De serverruimte vereist een continue klimaatregeling in alle omstandigheden. Met de Daikin Sky Air oplossing werkt de koeling het hele jaar door efficiënt en kostenbesparend.  

Niet alleen timing en luchtkwaliteit maar ook het geluidsniveau zorgde voor de nodige uitdagingen. Specifieke geluidsdempers waren nodig om te voldoen aan de akoestische vereisten van Luxemburg. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten