Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Afwerking

Decoratieve panelen die de natuurlijke schoonheid vastleggen

Unilin Panels introduceert zes nieuwe Master Oak decors en zes nieuwe Supermat decors, waarmee het assortiment decoratieve panelen wordt verdubbeld.

BKBC - 2024-09-24T083718.960
Unilin

Master Oak is een assortiment decoratieve panelen. Een rode draad is de manier waarop de collectie de natuurlijke schoonheid van echt eikenhout vastlegt.

De eerder al bekroonde Master Oak-panelen zijn nu ook beschikbaar in zes nieuwe kleuren. Van ruw tot glad en alles daartussenin, Master Oak voelt als echt hout. En met een unieke matte afwerking met bijna afwezige glans, ziet het er ook zo uit.

Het bedrijf biedt ook zes nieuwe Supermat-decors aan. De Supermat ontwerpen zijn gemaakt om harmonieus te combineren met de Master Oak decors.

Master Oak zijn MDF en met melamine beklede spaanplaatpanelen. Voor de spaanplaat wordt 95% gerecycleerd hout gebruikt, wat een duurzamer alternatief biedt voor eikenhout en eikenfineer. Door oud meubilair en houtafval om te zetten in spaanplaten, gebruikt Unilin Panels nauwelijks nieuwe materialen en geeft het oud hout een nieuw leven als Master Oak-panelen. Door op deze manier spaanplaten te maken, verwerkt het bedrijf elk jaar meer dan 900.000 ton gerecycleerd hout.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten