Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Afwerking

Esthetisch en akoestisch kantoorcomfort in een 19de-eeuwse textielfabriek

Dertig medewerkers van makelaarskantoor Sharp Insurance Brokers namen hun intrek in de oude kantoren van de 19de-eeuwse textielfabriek Saffre Frères in Oudenaarde. De oorspronkelijke industriële look van het pand, met een twee verdiepingen hoge bakstenen gevel en een betonnen binnenskelet werd behouden.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-05T103544.327
Acoustic Solutions by Triplaco

Van bij het ontwerp van de nieuwe kantoorruimte ging veel aandacht naar het akoestisch comfort. De hoogwaardige akoestische oplossing moest echter ook matchen met de beoogde warme en huiselijke sfeer. Bijkomende uitdaging daarbij was dat de betongewelven en de industriële look behouden moesten worden en dat bijgevolg geen correctie mogelijk was met plafondpanelen. 

Uiteindelijk werd beroep gedaan op de expertise van Print Acoustics, een divisie van Triplaco, om het concept mee vorm te geven. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Architect en bouwheer kozen in het ganse interieur voor het gebruik van gegroefde panelen en panelen met Microperforaties. Alle wanden, kastdeuren, open nissen en ventilatiepanelen werden uitgevoerd in fineer Europees Eiken Decospan en geolied met een warme wengékleur, speciaal ontwikkeld voor dit project. 

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, massieve of decolatten op vilt,  lak, Ntgrate vinyl of een digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten