Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Afwerking

Innovatief Kebony steelt de show in de transformatie van school De Rekke

School De Rekke in Stabroek onderging een ingrijpende renovatie, waarbij duurzaamheid en innovatie centraal stonden. Kebony, een technologiebedrijf dat een duurzaam alternatief voor hardhout produceert, speelde een cruciale rol in dit project.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-30T095445.304
De Rekke

“Onze visie voor De Rekke was om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk was”, zegt Bruno Dekoning, zaakvoerder van architectenbureau Adam en More. “We hebben gekozen voor een combinatie van beton en Kebony-hout. Het hout, dat na verloop van tijd natuurlijk vergrijst, biedt een warm contrast met het grijze beton. Deze combinatie zorgt voor een harmonieus evenwicht en een uitnodigende omgeving."

Het project omvatte niet alleen de renovatie van de school, maar ook de toevoeging van een sporthal. Door de twee projecten bovenop elkaar te plaatsen, werd grondgebruik beperkt, wat resulteerde in een compact gebouw met lagere kosten en ruimte voor toekomstige ontwikkelingen. Kebony hout, bekend om zijn duurzaamheid en warme uitstraling, werd gebruikt in de gevelbekleding en in diverse interieurelementen, waardoor het gebouw een natuurlijke en moderne uitstraling kreeg.

Door de integratie van innovatieve materialen zoals Kebony hout en de nadruk op ecologische verantwoordelijkheid, zet School De Rekke een nieuwe standaard voor onderwijsinstellingen in de regio. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten