Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Afwerking

Triplaco voorkomt nagalm in wellness en gym

Voor het akoestisch klimaat in het nieuwe spa (serre-)gebouw van hotel Botanic Sanctuary Antwerp werd gekozen voor gegroefde wandbekleding Gs w, het nieuwe akoestisch dempende paneel van Triplaco.

BKBC (4)
Triplaco

Dank zij een zwarte hydrofobe zwarte akoe PET kern en een watervaste PUR verlijming van de toplaag was dit product geschikt voor toepassing in de welnessruimte van het vijfsterrenhotel. Voor de toplaag werd voor hoogwaardig fineer eik Alegro uit Querkus gamma  van partner Decospan (Woodcoustics) gekozen. Groeven van 2.8mm breed/4mm diep , patroon 16mm hoh zorgen voor een sobere esthetiek. Door montage op lattenwerk gevuld met 50mm rotswol wordt een wandabsorptie van alpha w 0.95 bereikt. 

Ook in de gymzaal en kleedkamers kunnen de gasten voortaan in alle rust en discretie trainen dankzij een akoestisch houten verlaagd plafond , voorzien van  gegroefde type Db T&G planchetten. De planken zijn samengesteld uit een hoogwaardige kern van zwarte vochtwerende MDF  met top- en tegenlaag van eikfineer van Decospan.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten