Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Aanleg nieuwe trailerparking van 26.000m2 in Genk

Afgelopen jaar heeft Bosch Beton in samenwerking met Van Loo Projects ruim 900 meter aan keerwanden geleverd voor de realisatie van een trailerparking in Genk. In opdracht van Genk Green Logistics zijn de rangeersporen van de voormalige Ford fabriek getransformeerd waarmee de logistieke capaciteiten van de site naar een hoger niveau zijn getild.

L300HAK_NA06_202370011_BE-(10)

XXL Logistieke ontwikkeling

Genk Green Logistics is een duurzaam herontwikkelingsproject van het oude fabrieksterrein van Ford in Genk. De realisatie van deze logistieke site is grootschalig opgezet en zal met een oppervlakte van maar liefst 250.000 m2 een toplocatie worden voor de groeiende e-commerce sector. Naast de grootschaligheid maakte de multimodale ontsluiting de site interessant voor logistieke bedrijven; de site ligt vlakbij het spoor, water en verschillende snelwegen.

Logistiek succes

Het terrein waar de trailerparking is aangelegd, lag initieel vier meter lager. Met behulp van 930 meter aan keerwanden en 100.000 ton grondverzet is de site opgehoogd. Na één dag plaatsen stond er al 350 meter aan keerwanden op zijn plek. Dit snelle en efficiënte proces werd mede mogelijk gemaakt door de grote voorraden en productiecapaciteit van Bosch Beton, evenals de projectbegeleiding die aanwezig was op locatie. Door een strakke planning nam de volledige realisatie van de trailerparking slechts vier maanden in beslag en heeft Van Loo Projects dit project begin november mogen opleveren.

Lees meer over de full-service diensten van Bosch Beton



DJI_0891-1_OK
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten