Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Aantal faillissementen fors gestegen

Gedurende de maand juni gingen in België in totaal 1.014 bedrijven failliet. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in juni bedraagt 2.008; 1.038 voltijdse werknemers, 523 deeltijdse werknemers en 447 loontrekkende werkgevers verloren hun job.

failliet
lassedesignen - stock.adobe.com

Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 5.602, een stijging van 13,3% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor.

Gedurende de jongste zes maanden, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, stijgt het aantal failliete ondernemingen in de industrie met 20,2%, in de bouwnijverheid was er een stijging met 9,4%; in de handel was er een stijging met 5,2% en in de horeca waren er 14,8% meer faillissementen. Het aantal faillissementen in de transportsector en de andere diensten is gestegen met 19,5%.

Op gewestelijk niveau is er voor dezelfde periode van zes maanden een stijging met 15% in Vlaanderen, in Wallonië is er een stijging van 17,5% en Brussel kent een stijging van 7,2%. De cijfers zijn afkomstig van het Belgische statistiekenbureau Statbel.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten