Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Adembenemend uitzicht vanaf dakterrassen Commerce 46

Gloednieuw, duurzaam en voorzien van groen. Dat zijn de kenmerken van het kantorencomplex Commerce 46 in de Europese Wijk in Brussel. Dit nieuwe kantoorgebouw is ontworpen door Jaspers-Eyers Architects en biedt een groene oase in de stad.

Commerce-46-Brussel18-kopiëren
Zoontjens

Daken volledig ingericht

Het gebouw telt 13 verdiepingen, waarvan 12 bovengronds. Onder de grond bevindt zich de parking en alle technische installaties. Voor dit laatste is bewust gekozen, zodat alle daken volledig ingericht kunnen worden met waterrecuperatiesystemen, zonnepanelen, met groen en als buitenruimte.

Ronde zaagsnede

De trapsgewijze vorm van het gebouw zorgt ervoor dat er plek is voor twee grote dakterrassen op de zesde en achtste verdieping. Zoontjens is ingeschakeld om de dakterrassen aan te leggen en paste hier het Dreen®Elegance daktegelsysteem toe. Speciaal voor de boom- en plantenbakken is een 'ronde' zaagsnede gebruikt. Met een adembenemend uitzicht, is dit gebouw een unieke toevoeging aan Brussel.

Meer zien? Bekijk dit project van Zoontjens.

Commerce-46-Brussel26-kopiëren
Zoontjens
Commerce-46-Brussel15-kopiëren
Zoontjens

Foto's: Zoontjens

Commerce-46-Brussel21-kopiëren
Zoontjens
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten