Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Airdeck haalt nieuw project binnen in Saoedi-Arabië

Het Limburgse Airdeck Building Concepts, deel van de Hasseltse bouwgroep Houben, heeft een tweede groot project binnengehaald in Saoedi-Arabië. Samen met partner Ranco-Zamil zal het 250.000 m² van haar gepatenteerd lichtgewicht vloersysteem leveren aan het duurzame winkelcentrum ‘The Avenues Mall’ in hoofdstad Riyadh.

Picture1

Het vloersysteem is gebaseerd op modulaire prefab-elementen waarop ‘Airboxen’ worden geplaatst. Hierdoor is er minder beton nodig, waardoor de totale constructie  lichter en duurzamer is. Volgens Airdeck Building Concepts krijgt aannemer Nesma & Partners hiermee ook een systeem dat een snellere en efficiëntere bouw toelaat. Het project betekent trouwens eveneens een belangrijke mijlpaal voor Ranco-Zamil, licentienemer van Airdeck en een belangrijke prefab-leverancier in deze regio. Intussen zijn de fabrieken van deze partij afgestemd op een productie tot 50.000 m² per maand. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten