Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

U wilt alternatieve mobiliteitsvormen aan uw werknemers aanbieden? Uitstekend idee! Maar hoe regelt u dat met uw verzekeraar?

elektrischefietsen

Het eerste wat u moet weten: het is niet zo dat alle voortbewegingstoestellen een verplichte verzekering moeten hebben. Kijk eerst naar de motor. Kan die autonoom functioneren zonder dat er getrapt moet worden? Dan moet u een verplichte verzekering BA Motorrijtuigen afsluiten om schade aan derden bij een ongeval te vergoeden. Raadpleeg zeker vooraf uw verzekeraar.

Ligt de maximale snelheid lager dan 25 km/u? Dan is verzekeren niet verplicht. Al bestaan hier ook uitzonderingen op, zoals bijvoorbeeld een bromfiets klasse A of werftoestellen.

Toch verzekeren ook al is het niet verplicht? Dan is uw aansprakelijkheid gedekt in het kader van een Burgerlijke Aansprakelijkheid Onderneming wanneer het voertuig eigendom is van uw onderneming.

De verplichte arbeidsongevallenverzekering beschermt de werknemers dan weer bij eigen lichamelijke schade bij een woon-werkongeval.

Meer weten over de draagwijdte en limieten van deze verzekeringen? Surf naar  https://www.federale.be/nl/bouwsector.  
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten