Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Aluminium balustersystemen: duurzame valbeveiliging

Roval Aluminium, onderdeel van de internationale Reynaers Group, heeft een aluminium balustersysteem ontwikkeld dat zowel los gemonteerd kan worden als volledig geïntegreerd in de aluminium muurafdeksystemen, die Roval ook in het assortiment heeft. Deze hoogwaardige aluminium valbeveiliging is geschikt voor nieuwbouw- of renovatieprojecten waar het risico op vallen aanwezig is. Daarom worden ze veelvuldig toegepast op daken, balkons en loggia’s.

Ridderkerk,-Tourmalijn-(05)
Roval Aluminium

Combinatie met muurafdeksysteem

Roval zou Roval niet zijn als ze haar klanten niet volledig zou ontzorgen. Als totaalleverancier biedt Roval een volledige oplossing, want de balustersystemen kunnen namelijk perfect gecombineerd worden met de aluminium muurafdeksystemen van Roval. Een praktische oplossing. En een esthetische! De balusters kunnen namelijk in een kleine uitsparing in de muurafdekkap verzonken worden gemonteerd. Het is dus niet nodig om in de aluminium muurafdekker te boren. Deze behoudt hierdoor zijn sterkte en uitstraling. Belangrijker nog: de veiligheid is gewaarborgd.

Verschillende soorten handrail

De handrail met een maximale hoogte van 600 mm is beschikbaar in diverse modellen. Voor de afwerking van de bovenzijde van de handrail is er keuze uit ronde, ovale, vierkante en rechthoekige modellen. Voor de afwerking van de onderzijde biedt Roval een ronde en een rechte variant. De staanders kunnen maximaal 1.500 mm hart op hart worden gemonteerd. Als totaalleverancier biedt Roval ook allerlei maatwerkoplossingen. De aluminium balustersystemen kunnen in vrijwel alle Ral-kleuren worden geleverd of blank geanodiseerd.

Voordelen

Een bijkomend voordeel is dat de aluminium balustersystemen zich onderscheiden ten opzichte van conventionele oplossingen van andere materialen, zoals hout, staal of kunststof. Door de maximale vormbaarheid van aluminium is maatwerk veel eenvoudiger te realiseren. Aluminium is duurzaam en gaat een 'aluminiumleven' lang mee zonder aan kwaliteit te verliezen. Kijk voor meer informatie over de valbeveiligingsoplossingen van Roval op www.roval.be/valbeveiliging.

Venlo,-Top-Care-crepi-(08)
Brunssum,-Nuuj-Trebeck-(10)
Breda,-particuliere-woning-(12)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten