Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Aluminium muurafdekkappen van verschillende kanten bekeken

De aluminium muurafdekkappen van Roval Aluminium, onderdeel van de internationale Reynaers Group, worden in toenemende mate toegepast als afwerking van dakranden en muren en borstweringen van onder meer balkons en loggia’s. Verschillende situaties, verschillende toepassingen.

DSCN0362B_ok

Het is niet voor niets dat de keuze in model bij Roval groot is. Het complete aanbod aluminium muurafdekkappen varieert niet alleen in vooraanzicht, maar ook in schuinte van de kap en uiteraard in maatvoering. Naast het uitgebreide standaardgamma is Roval gespecialiseerd in maatwerk. Aluminium laat zich immers eenvoudig vormen. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in allerlei retrotoepassingen, waarin aluminium muurafdekkappen voor trapgevels en puntgevels worden gebruikt.

Schroefloze montage

De aluminium muurafdekkappen van Roval worden schroefloos gemonteerd. Een esthetische meerwaarde! Roval ontwikkelde namelijk onder eigen dak een vernuftig klangensysteem. De aluminium kappen worden eenvoudig over de klang vastgedrukt. Er hoeft niet in de kap geboord te worden. Dankzij dit systeem behoudt de muurkap zijn stevigheid én esthetische uitstraling met een mooi, strak en glad resultaat als gevolg.

Schone gevel

De aluminium muurkappen zijn voorzien van een EPDM-afdichtingsband. Handig, want hiermee wordt inwatering voorkomen.  Ontsierende lekstrepen blijven achterwege, waardoor de gevel mooi schoon blijft. De aluminium muurafdekkappen van totaalleverancier Roval Aluminium worden desgewenst in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering geleverd en – afhankelijk van de toepassing – kan dat in vrijwel alle RAL-kleuren! Op de website van Roval zijn mooie projectvoorbeelden te vinden.

DSCN0296_ok
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten