Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Alweer overname in de natuursteensector

De Belgische natuursteenprofessional Brachot-Hermant Group uit Deinze neemt het Franse Les Ateliers du Haut Languedoc  (ADHL) over, een producent in buiten- en bestratingsmateriaal, zoals kasseien, tegels, boordstenen en  straatmeubilair. 

Alweer overname in de natuursteensector
ADHL is gevestigd  in Montredon-Labessonnie (Tarn-regio) en werd opgericht in 1978. Het bedrijf profileert zich als producent van Franse graniet en andere soorten natuursteen voor buitengebruik, wegen en stedelijke ontwikkeling. Er werken een dertigtal mensen. Voortdurende investeringen in de modernisatie en optimalisatie van het machinepark en de opslagruimtes bezorgden ADHL een goede naam inzake flexibiliteit en snelheid in de aanvoer, de productie en de leveringen.
 
Met de overname door de Brachot-Hermant Group vervoegt ADHL een familiale holding met Belgische roots die wereldwijd actief in de ontginning, verwerking en distributie van natuursteen. Eerder dit jaar nam de Brachot-Hermant Group  ook al de nabijgelegen groeves LS Granits over, waar vier soorten Tarn-graniet worden gewonnen. 
 
 
Brachot-Hermant Group heeft recent ook de ontginnings- en productieactiviteiten overgenomen van de Emile Rebillon-groeve, gelegen in het Bretoense Perros-Guirec. Sinds 1976 ontgint de groeve van Rebillon de natuursteen Rose de la Clarté vanuit de granietbekken Ploumanac’h. Hoewel deze bekken al een eeuwenlange en rijke geschiedenis kennen in het ontginnen, zijn er vandaag nog maar drie bedrijven actief, waaronder SAG en Rebillon, beiden in het bezit van de Brachot-Hermant Group.
 
Rose de la Clarté kent zijn toepassingen voornamelijk in de funeraire en monumentensector alsook in de wegenbouw. De jaarlijkse afzetmarkt wordt geraamd op ongeveer 3.000 m³, waarvan de twee groeves SAG en Rebillon ruim 2.300 m³ op zich nemen. Rose de la Clarté komt voor in een lichtere en donkere tint, getypeerd door een roze achtergrond met witte en zwarte spikkels.
 
 
In 2017 nam de Brachot-Hermant Group ook de Belgische natuursteengroothandel Beltrami over met vestigingen in Harelbeke (Beltrami nv) en Brugge (SDS Kasseien) en voornamelijk actief in de distributie van tegels voor binnen- en buitengebruik in de residentiële, project- en bestratingsmarkt.
 
Door de verwerving van ADHL versterkt de Brachot-Hermant Group haar bedrijfseenheid binnen de bestratings- en tegelactiviteit. Naast onder meer de ontginning en verwerking van eigen blauwe hardsteen (Kilkenny Limestone, Ierland) beschikt de groep nu ook over eigen granietgroeves en productie-units in Frankrijk voor deze toepassingen.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten