Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Baldewijns verhuist naar nieuwe site in Beringen

Veertig jaar na haar oprichting verhuist de firma Baldewijns naar Beringen. De nieuwe site biedt niet enkel plaats aan het hoofdkantoor van het bedrijf, er is ook een werk- en montagehal, opslag voor grond en afbraakpuin, een nieuwe breekwerf, een betoncentrale en een aanlegkade voor maximaal transport via het water.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-11T163557.971
Baldewijns

Baldewijns is van oorsprong een familiebedrijf gespecialiseerd in transport, grond- en afbraakwerken. Sinds de oprichting in 1984 kent het bedrijf een snelle groei, zowel qua personeel en materieel als qua activiteiten. Om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien, was een nieuwe uitvalsbasis nodig. 

Baldewijns verhuist naar het industrieterrein Ravenshout-Noord (Poort West-Limburg), waar de breekwerf en de betoncentrale het zwaartepunt van de recyclageactiviteiten zullen vormen. De nieuwe werkplaats heeft een oppervlakte van maar liefst 2.800 m² en is uitgerust met de nieuwste faciliteiten en tools. 

Dat de nieuwe thuishaven van Baldewijns aan de oevers van het Albertkanaal ligt, is geen toeval. Grote hoeveelheden bouwpuin en bouwmaterialen zullen maximaal via het water worden getransporteerd. Door in te zetten op duurzaam en milieuvriendelijk transport via het water, vermindert Baldewijns het aantal vrachtwagens op de weg, en dus de CO2-uitstoot. Het laat bovendien toe betrouwbare levertijden te garanderen, en bouwpuin nog sneller te verwerken tot gerecycleerde grondstoffen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten