Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Bao Living versnelt de duurzame bouwrevolutie

Bao Living, de Belgische pionier in modulaire, duurzame bouwoplossingen, heeft met succes 1,5 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde. De investering komt van twee prominente spelers in de bouwsector: het investeringsfonds Entrevest en de wereldwijd gekende aannemer BESIX Group.

BKBC - 2024-10-11T144620.068
Bao Living

Met de kapitaalinjectie van 1,5 miljoen euro zet Bao Living een volgende stap in zijn ambitie om de bouwsector te revolutioneren. Het bedrijf, opgericht in 2018, ontwikkelde SAM, een gepatenteerd modulair meubelsysteem dat alle benodigde elementen voor keuken, badkamer en slaapkamers integreert, inclusief elektriciteit, watertoevoer, ventilatie en verwarming. SAM is niet alleen functioneel en esthetisch, maar ook volledig circulair, wat betekent dat het na gebruik volledig gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Met de nieuwe financiering kan Bao Living een aantal ambitieuze projecten realiseren. Zo wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van een configuratiesoftware die architecten en aannemers in staat stelt om in real-time prijzen te berekenen en de meest optimale indeling van de SAM-modules te bepalen.

Daarnaast breidt Bao Living zijn circulaire model uit, waardoor klanten na gebruik van de modules een deel van de aankoopprijs terugkrijgen.

Om de transparantie te vergroten, komt er in lijn met de Europese wetgeving rond duurzaam bouwen een digitaal materialenpaspoort dat gedetailleerde informatie geeft over de samenstelling en de CO2-voetafdruk van elke module.

Tot slot zal Bao Living zijn groei in Nederland versnellen en zijn marktpositie verder versterken.

BKBC - 2024-10-11T144601.491
Bao Living
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten