Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Befimmo renoveert met SPIE Brederode Corner

SPIE Belgium is aangeduid voor de grondige renovatie van het kantoorgebouw 'Brederode Corner' in één van de Brusselse winkelstraten. De werkzaamheden worden geleid door Befimmo, vastgoedspecialist in kantoorgebouwen.

bim

Befimmo startte in april 2018 met de grondige renovatie van Brederode Corner. Na de werkzaamheden nemen enkele belangrijke huurders hun intrek in dit gebouw op wandelafstand van het koninklijk paleis en de belangrijkste culturele en historische bezienswaardigheden van de hoofdstad. SPIE Belgium neemt het hele gebouw van meer dan 6.500 m2 onder handen en richt zich daarbij vooral op de hvac, de elektriciteit, het sanitair en de automatisering van het branddetectiesysteem.

Omdat het gebouw al over een jaar opgeleverd moet worden zet SPIE Belgium liefst dertig arbeidskrachten (ingenieurs, technische en administratieve medewerkers) in voor dit multitechnische project. De groep zal ook BIM-maquettes maken, die de bouwwerken vlotter moeten doen verlopen en de partners helpen om informatie uit te wisselen.

De werkzaamheden die SPIE Belgium in Brederode Corner uitvoert, moeten voldoen aan de BREEAM-normen, de meest gebruikte standaard voor ecologische prestaties van kantoorgebouwen. Voor dit gebouw mikt Befimmo op een 'Excellent'-certificaat van BREEAM.

“Onze teams hebben goed geluisterd naar wat Befimmo wil, zodat we daar perfect op kunnen inspelen. Aan die service hebben we deze multitechnische opdracht te danken. Dat we één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden bieden, gaf mee de doorslag", beseft Christophe Castiaux, Senior Business Development Manager bij SPIE Belgium.

Volgens Sandra Gottcheiner, manager van de afdeling Building Systems bij SPIE Belgium, willen klanten in de vastgoedsector de huurders van hun kantoren vooral voldoende comfort, flexibiliteit en moderne voorzieningen bieden. "Om die uitdaging tot een goed einde te brengen werkt SPIE nauw samen met zijn klanten. Onze teams ontfermen zich over alle technische aspecten, waaronder ook de ecologische prestaties van de gebouwen en het datamanagement", signaleert ze.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten