Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Bekaert Building Company viert 60-jarig bestaan

De Bekaert Building Company (BBC) uit Waregem viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Deze familiale klasse 8-aannemer is ervan overtuigd dat de werknemers de hoeksteen vormen van een stabiel, succesvol én veilig bedrijf. Dat bleek nog eens op de Safety Day van de onderneming.

Bekaert 1

Sinds jaar en dag stelt BBC de veiligheid en het welzijn van de werknemers voorop. Het veiligheids- en gezondheidsbeleid vormt een essentieel bestanddeel van haar bedrijfsvoering. Dit jaar organiseerde BBC zijn Safety Day in samenwerking met de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en mocht daarvoor gebruik maken van de infrastructuur van de Confederatie Bouw in Zwijnaarde. Er was een gevarieerd programma op maat van de BBC-werknemers.

Projectleiders

Verschillende thema’s zoals EHBO, heffen en tillen, stofpreventie, werken met gevaarlijke stoffen, CBM-PBM, brandblussen en werken op hoogte kwamen aan bod in de workshops. Niet enkel de arbeiders, maar ook de werf- en projectleiders namen deel aan deze Safety Day en kregen elk aangepaste thema’s. Zo werd o.a. voor het leidinggevende team een specifiek programma gemaakt met aandacht voor een actueel topic: afkicken van e-mail. De boeiende lessen en praktijkvoorbeelden reikten de essentiële motiverende insteek aan.

Praktische insteek

“Onze firma bestaat uit drie business units. Enerzijds hebben we onze afdeling Algemene bouwwerken, waarmee we alles van ruwbouwprojecten tot sleutelklare projecten realiseren. Daarnaast hebben we onze afdeling Afwerking die gespecialiseerd is in binnenschrijnwerk, maatmeubilair en totale afwerkingsprojecten. Tot slot hebben we onze afdeling Buitenschrijnwerk, waarmee we zowel aluminium als pvc-buitenschrijnwerk maken en plaatsen. Elk van deze business units heeft specifieke aandachtspunten inzake veiligheid. We willen dan ook geen algemene veiligheidstopics naar voren brengen, maar toegespitste onderwerpen met een praktische insteek. Praktijkvoorbeelden blijven de mensen immers het langste bij”, zeggen Cedric en Emeric Van de Moortel, beiden gedelegeerd bestuurder bij BBC.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten