Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Bekendmaking inzake voornemen tot contractsluiting

Met het oog op het afsluiten van een huurovereenkomst voor ca. 500 studentenkamers, heeft de Universiteit Gent een open oproep gelanceerd en als volgt bekendgemaakt: - (i) op 31 maart 2022 op de website van de UGent en in het tijdschrift Trends; - (ii) op 1 april 2022 via de online bouwflash van de Confederatie Bouw (thans Embuild); - (iii) op 2 april 2022 op het platform LinkedIn.

w940q85_Z2022_047_001_ok

De scope van voormelde open oproep betrof het afsluiten van een huurovereenkomst met als voorwerp:

1.    Hetzij studentenkamers in een bestaand gebouw dat nog niet bestemd is voor studentenhuisvesting maar waarvoor reeds een concreet ontwerp en een concrete planning bestaat om de bestemming te wijzigen naar studentenhuisvesting;
2.    hetzij in een nog op te richten maar reeds voor studentenhuisvesting vergund gebouw;
3.    hetzij in een nog op te richten gebouw waarvoor reeds een concreet ontwerp voor studentenhuisvesting en een concrete planning bestaat.
4.    De UGent zal instaan voor de verhuur van de studentenkamers.

Uit de open oproep volgde dat een aanvang van de huurovereenkomst op 1 september 2024 beoogd werd en dat de gegadigden in hun voorstel enkele elementen dienden op te nemen omtrent het gebouw dat werd voorgesteld alsook de essentiële modaliteiten van de beoogde huurovereenkomst.

De UGent heeft in dat kader zes voorstellen ontvangen en heeft finaal het voorstel d.d. 14 april 2022 van Service & Development Group Belgium nv weerhouden op grond van de prijs, locatie, modaliteiten en kwaliteit van het project.

Thans is gebleken dat het binnen het kader van het vergunningstraject niet haalbaar is om het project binnen de aanvankelijk beoogde realisatietermijn te finaliseren, reden waarom UGent heeft beslist om de datum voor de aanvang van de met Service & Development Group Belgium nv af te sluiten overeenkomst te verdagen naar uiterlijk 1 september 2027.

Vanuit zorgvuldig bestuur preciseert UGent dat zij de definitieve overeenkomst met Service & Development Group Belgium nv niet gaat ondertekenen vóór het verstrijken van een termijn van 14 kalenderdagen die ingaat daags na deze vrijwillige publicatie.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten