Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Belangrijke overname in de houtsector

Heel recentelijk werd Hoorebeke Timber uit Gent overgenomen door Hout-Bois van Steenberge uit Zottegem. Niettemin zullen beide bedrijven onder hun eigen merk blijven opereren en hun respectievelijke marken verder ontwikkelen. Weliswaar is het de bedoeling om met de gecombineerde vaardigheden nieuwe synergieën op de internationale houtmarkt te creëren.

Hoorebeke
Hout-Bois van Steenberge

Hoorebeke Timber is al acht generaties lang een belangrijke Belgische speler in de sector van de invoer, de opslag, het drogen en het schaven van houtsoorten uit de hele wereld, alsook de distributie van houtproducten in Europa. De onderneming heeft een vestiging in North Sea Port met een erg efficiënte houtterminal. Hout-Bois van Steenberge is al sinds 1903 een specialist in het leveren van naaldhoud, plaatmateriaal en tal van afgewerkte houtproducten aan de burgerlijke bouwkunde, de verpakkingsindustrie en de grotere houthandels. 

De familie van Hoorebeke blijft geëngageerd in de houtindustrie door haar investering in TRX. Dit nieuwe bedrijf ontwikkelt Resuwood, een vernieuwende disruptieve technologie (onder licentie van 3RT Australia) die hout- en plantageresiduen tranformeert in samengesteld hardhout. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten