Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Betesco pakt uit met Topstairs

Betesco, een dochteronderneming van Declercq Stortbeton, produceert betontrappen op maat. Sinds de oprichting in 2006 ademt Betesco innovatie. Zo stond het bedrijf aan de wieg van de eerste betontrappen die volledig op maat van een gebouw worden geproduceerd, kreeg het als eerste een CE-certificaat voor betontrappen en biedt het met zijn polijstrobot een unieke afwerkingsmogelijkheid aan.

1 hooftfoto
Stefan Van Pamel ©

Betesco draagt esthetiek hoog in het vaandel en dat uit zich in Topstairs, de nieuwe lijn betontrappen. Dankzij het nieuwe en gebrevetteerde productiesysteem kan Betesco dubbelzijdig gladde trappen aan gunstige tarieven aanbieden.

Het bedrijf is ervan overtuigd dat Topstairs een revolutie binnen het marktsegment van de rechte betontrappen zal teweegbrengen.
Rechte sledes waarvan zowel de treden als de achterzijde bekistingsglad zijn uitgevoerd, worden vaak voorgeschreven, maar zelden zo uitgevoerd. De strakke afwerking van Topstairs gecombineerd met een zeer interessante prijszetting maakt komaf van rechte trappen waarvan de achterkant manueel afgestreken, gepolierd of nadien nog op de werf moet afgewerkt worden. Topstairs worden immers zijdelings geproduceerd waardoor alle zijden (uitgezonderd stortzijde (links of rechts)) glad en strak zijn.

Ook naar materiaalverbruik scoort Topstairs beter: minder bekistingsmateriaal en vooral minder wapening. Conform de Eurocode 2 maar dankzij een nieuwe benadering kan de wapening in een betontrap sterk gereduceerd worden. Deze methodiek wordt binnenkort gecertificeerd door SECO en KIWA.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten