Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

BIA breidt zijn netwerk uit

BIA maakt sedert een jaar met zijn twee belangrijkste dochterondernemingen (BIA nv in België en BIA bv in Nederland) werk van de versterking van zijn distributie- en servicenetwerk voor de Komatsu-machines met kleine vermogens en breidt zijn aanbod uit in zijn twee belangrijkste vestigingen.

BIA breidt zijn netwerk uit
www.crestphotography.co.uk

In enkele maanden tijd is het aantal Utility Partners (verkoop- en servicepunten voor het Utility-gamma) gestegen van acht tot meer dan twintig in de hele Benelux, waar ook zijn twee trouwe dealers Mako (Groothertogdom Luxemburg) en Timmerman (Nederland) actief zijn.

Trends

Nu het netwerk elke maand groter wordt, krijgt elke Belgische en Nederlandse regio er één of meer Utility Partners bij die een breed gamma van Komasu-machines met klein vermogen aanbieden, evenals de garantie van herstel- en onderhoudsdiensten in heel korte termijnen. “Sinds enkele jaren is de vraag naar lichtere en multifunctionele machines snel gestegen. Dat beantwoordt aan drie trends en uitdagingen die wij bij onze klanten bemerken. Klanten willen, in de eerste plaats, hun machinepark aanvullen met kleinere, bijzonder mobiele machines, liever dan hun machines met grote vermogens te lang te laten stilstaan. Ook gaan de kracht, efficiëntie en veelzijdigheid van die kleine machines er permanent en heel snel op vooruit. En hoewel op onregelmatige basis gebruikte, kleine en middelgrote graafmachines, vrachtwagens en wielladers kritieke werktuigen blijven in tal van sectoren, worden hun onderhoud en herstelling tot slot toevertrouwd aan gekende en gewaardeerde, lokale partners die zeer snel kunnen ingrijpen, waardoor de klanten hun aandacht uitsluitend op hun basisactiviteit en hun meerwaarde kunnen richten. Om snel te kunnen inspelen op die drie trends is Komatsu de productie gestart van nieuwe Utility-modellen (waaronder de nieuwe MR-5 generatie) en dat BIA de omvang van zijn Utility Partners netwerk meer dan verdubbeld heeft”, zegt Gregory de Jacquier, general manager van BIA Benelux.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten