CASE rondt Beach Care Project af
CASE Construction Equipment heeft een hoofdrol gespeeld in het innovatieve Beach Care Project. Dit is een milieuvriendelijk initiatief voor het schoonmaken van stranden en kusten. Bij het project waren meer dan 400 studenten betrokken. In Italië, Frankrijk, Spanje en het VK hebben bovendien meer dan 10.000 schoolkinderen in het kader van het Beach Care Project educatief materiaal ontvangen.
Het project heeft geresulteerd in het schoonmaken en ecologisch onderhouden van stranden in heel Europa. Het initiatief was gericht op educatie en bewustwording. Het omvatte samenwerking met toonaangevende academische en wetenschappelijke instellingen, waaronder de Italiaanse Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR), het Franse Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) en de Spaanse Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC).
Nadat in 2020 de Italiaanse televisiedocumentaire 'La Natura che parla' ('De natuur spreekt') was uitgezonden, zijn als eerste stranden in Rovigliano, in Campanië, Italië schoongemaakt. Dit strand ligt bij de monding van de rivier de Sarno. Vervolgens werd het project in 2021 uitgebreid naar Carini Beach op Sicilië, waar twee ton aan voornamelijk plastic afval werd afgevoerd. Ook werd in dat jaar Foce Varano in Apulië schoongemaakt, waar 2,5 ton afval werd ingezameld.
Aan de Côte d'Azur in Frankrijk omvatte de activiteit ecologisch beheer van de Banquette van Posidonia Oceanica. Dit is een zeegras dat van vitaal belang is voor het mariene ecosysteem. Andere sites die werden aangepakt bevinden zich in Tarragona, Spanje. Het project maakte bovendien deel uit van het Posidonia Green Festival in Barcelona. Hoewel veel van de oorspronkelijke locaties stadsstranden waren, was de laatste locatie die profiteerde van het project een riviermonding bij Thorney Bay Beach, op Canvey Island in het Verenigd Koninkrijk.
In samenwerking met het moederbedrijf CNH Industrial leverde CASE Construction Equipment een reeks machines voor de projecten, waaronder een 621G wiellader en een TV370B compacte rupslader. De machines werden gebruikt om plastic afval uit het zand van de stranden te verzamelen en te laden, om te voorkomen dat het afval in zee spoelt. Dit plastic werd vervolgens geanalyseerd door CNR en CNRS, waarna het afval werd gerecycled tot educatief speelgoed, wat bijdraagt aan een circulaire afvaleconomie.
"Bij CNH Industrial staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen", zegt Daniela Ropolo, Head of Sustainable Development Initiatives. “Via dit belangrijke internationale project promoten we de bescherming van het milieu over generaties heen. De impact ervan wordt groter en groter met ieder land waar we dit project uitvoeren.”
Het Beach Care Project heeft in totaal duizenden schoolkinderen in heel Europa bereikt. Ongeveer 400 studenten hebben deelgenomen aan de schoonmaakprojecten, waarbij 10.000 schoolkinderen educatief materiaal hebben ontvangen om hen te helpen meer te weten te komen over strandecosystemen.
"CASE en zijn partners maken stranden schoon om ze terug te geven aan de gemeenschap. Ook realiseren we hiermee baanbrekend academisch onderzoek, onderwijzen en promoten we verantwoorde waarden onder jongere generaties, en bevorderen we de interesse en betrokkenheid bij milieubescherming en -zorg", aldus Federico Bullo, hoofd Europa Bouwmaterieel CNH Industrial.