Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Catenda krijgt kapitaalinjectie voor digitalisering van bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO. Bedoeling is de digitalisering en duurzame transformatie van de bouw- en infrasectoren te helpen versnellen.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-19T103403.112
Catenda

Het belangrijkste product van Catenda is een centraal platform voor de samenwerking van alle stakeholders en communicatie van projectinformatie, voornamelijk in de ontwerp-, werkvoorbereiding en uitvoeringsfasen. Dit platform biedt projectbetrokkenen de mogelijkheid om digital-twinmodellen te bekijken en daarover te communiceren. 

Nu GRO de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf wordt en groeikapitaal injecteert, start de volgende groeifase voor Catenda in Europa en Japan. Spring Capital Polaris, tot op heden de grootste investeerder in Catenda, verkoopt al haar aandelen bij deze transactie.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten