Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Cementfabriek als eerste in de Benelux met CSC Platinum-certificaat

Heidelberg Materials heeft het CSC Platinum-certificaat ontvangen voor zijn cementactiviteiten in Lixhe (Luik). De site is daarmee de eerste cementfabriek in de Benelux die deze erkenning op vlak van duurzaamheid krijgt.

20230806 - onl - platinum heidelberg

Het CSC-label wordt toegekend aan bedrijven voor hun duurzaamheidsinspanningen. Het niveau van de certificering (Bronze, Silver, Gold of Platinum) wordt bepaald na een audit door een externe instantie. Daarbij worden inspanningen op vlak van: management, milieu, sociale verantwoordelijkheid en economische aspecten in aanmerking genomen. 

De CSC-certificering, die drie jaar geldig is, bevestigt de verantwoorde herkomst van de gebruikte materialen en kadert in de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. Heidelberg Materials wil zijn CO2-uitstoot met bijna 50% verminderen tegen 2030 en klimaatneutraal beton aanbieden tegen 2050.

Het zusterbedrijf in Antoing (Henegouwen), dat klinker produceert, de grondstof voor cement, heeft het Gold-certificaat gekregen.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten