Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

CGK Group Gullegem krijgt Aquafin-contract van 3 miljoen euro

Aquafin, in Vlaanderen verantwoordeljk voor 88% van de zuivering van alle huishoudelijk afvalwater, doet een beroep op CGK Group uit Gullegem voor de vervanging van de twintig jaar oude ijzerchloridetanks in heel Vlaanderen. Met de vervanging van meer dan zeventig tanks gaat een investering van ruim 3 miljoen euro gepaard. Een drietal nieuwe medewerkers hebben hierdoor gedurende vier jaar werkgarantie. Voor CGK Group is dit het grootste contract in zijn geschiedenis.

CGK Group Gullegem krijgt Aquafin-contract van 3 miljoen euro

CGK Group is gespecialiseerd in duurzame en innovatieve oplossingen voor de opslag, behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere (gevaarlijke) vloeistoffen. Gezien het grote aantal chemicaliëntanks dat vervangen wordt, werd ervoor gekozen om de levering en montage van de nieuwe tanks via een nieuw raamcontract op de markt te brengen. Dit  heeft voor Aquafin verschillende voordelen, zoals eenzelfde leverancier waarmee een echt partnership kan worden aangegaan voor meerdere jaren, een gunstige prijszetting door volumeverhoging en eenvormigheid en efficiëntie in de ontwerp- en uitvoeringsfase.

De opdracht omvat het leveren, installeren en in dienst nemen van dubbelwandige ijzerchloride tanks met doseerpompkast en het verwijderen van de bestaande doseerinstallatie. Daarbij staat CGK Group ook in voor de recyclage van de oude tanks. Zo wordt onder meer de mogelijkheid onderzocht om de tanks te herwerken in kunststof rijplaten voor de LODAX-afdeling. De tanks en de pompkast worden volledig opgebouwd in het atelier in Gullegem. De eerste levering van de tanks gebeurt volgende maand. Het gaat om tanks voor Wommelgem, Nijlen en Deurne. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten