Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Chimpansees in Antwerpse ZOO krijgen knuffelmuur van Climatrix

De firma’s Climatrix en Thermoco werkten samen om de chimpansees in de Antwerpse ZOO een knuffelmuur te bezorgen. Dankzij deze nieuwe klimaatwand genieten de apen voortaan van een gezellige stralingswarmte.

zoo hoofdfoto

Thermoco, een specialist in professionele hvac- en sanitair-totaaloplossingen, kreeg van de ZOO de vraag voor een veilige en gemakkelijk installeerbare oplossing voor het nieuwe verblijf van de mensapen. De vloer moest blijven, het plafond zat vol met hoekjes en kantjes en dus was een slimme verwarming in de wand van de leefruimte de enige mogelijkheid. Die oplossing vond Thermoco, met hoofdzetel in Antwerpen en vestiging in Lummen, bij het Limburgse Climatrix, gespecialiseerd in ecologische verwarming en koeling.

De wandverwarming van Climatrix zorgt voor een perfect binnenklimaat en is eenvoudig te installeren in bestaande leefruimtes. Ook de reactiviteit t.o.v. vloerverwarming is een grote troef. “Waar je bij vloerverwarming zo’n 40° C nodig hebt om een vermogen van ongeveer 90 Watt te leveren, is bij klimaatwanden nog geen 35° C nodig voor een vermogen van 90 Watt per m². Bij vloerverwarming moet de chape immers ook mee opwarmen en zorgt de dikte in combinatie met de specifieke vloerafwerking voor een duidelijke traagheid. Hierdoor brengt het klimaatsysteem energiebesparing teweeg en is het een milieuvriendelijke oplossing”, vertelt Kim Vaessen, ceo van Climatrix.

Een klimaatwand is even eenvoudig te plaatsen als een valse wand en is als het ware onzichtbaar. Er zijn dus geen verwarmingsinstrumenten zichtbaar aan de buitenzijde. De chimpansees kunnen zich dus niet aan hun knuffelwand bezeren, noch de installatie afbreken. (foto’s ZOO Antwerpen - Jonas Verhulst).

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten