Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Circulaire nieuwe thuishaven met uitbreidingsopties voor Essec Group

ICT- en communicatiepartner Essec Group heeft een gloednieuwe uitvalsbasis in Tessenderlo. “Dit is een project dat circulariteit uitademt in elke uithoek van het gebouw”, zegt projectarchitect Dorien Abts van architectenbureau CLVR.

Ontwerp zonder titel (68)
Essec Group

De nieuwe gebouwen van Essec Group bestaan uit vier geschrankte bovengrondse bouwlagen die grotendeels gebruikt worden als kantoorruimte. De resterende gebouwdelen, zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping, dienen als magazijn. Een ontwerp van het Lummense architectenbureau CLVR, uitgevoerd door bouwbedrijf Cordeel. 

“Essec Group was op zoek naar een grotere thuisbasis met een flexibele ruimte-invulling en met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Circulair bouwen is gemaakt voor dit soort bouwwensen. Door met vaste kernen te werken en technische ruimtes, sanitair en archieven op iedere verdieping zo dicht mogelijk samen te brengen, konden we heel wat ruimte sparen.”

Het kwam er vervolgens op aan om deze ruimtes flexibel in te delen en goed te overwegen waar de steunkolommen zouden komen. Zo kon de bouwheer later op meerdere plaatsen scheidingswanden kan aanbrengen. Andere voorbeelden van circulaire ingrepen zijn de mogelijkheid tot simultaan verwarmen en koelen, dankzij een driepijps-warmtepompsysteem en de verhoogde vloeren die aanpassingen in bekabeling eenvoudig maken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten