Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

COPRO reikt eerste uitvoeringscertificaten afschermende constructies uit

COPRO heeft de langverwachte eerste uitvoeringscertificaten uitreiken voor afschermende constructies voor wegen. Als onafhankelijke controle- en certificatie-instelling kreeg COPRO de taak om alle eisen in een concrete vorm te gieten en het systeem op punt te stellen.

BKBC (1)
Adobe Stock

Met certificatie voor de uitvoering van afschermende constructies voor wegen in prefabbeton, staal en ter plaatse gestort beton draagt COPRO bij aan de veiligheid en dus ook de kwaliteit op onze wegen. “Door zowel product als uitvoering te controleren en certificeren kunnen we de keten sluiten”, vertelt Certification Manager Kim Vandenhoeke.

De uitvoerders die nu in het bezit zijn van een certificaat zullen verder opgevolgd en gecontroleerd worden. “Afhankelijk van het aantal werven zullen een bepaald aantal controles uitgevoerd worden. We spreken dan over twee tot vier controles bij de uitvoerder zelf en van één tot 15 controles op de werf. Naar werfcontroles toe is het uiteraard belangrijk dat wij op de hoogte zijn van de planning van de uitvoerders.

Een van de voorwaarden om het certificaat te ontvangen is dan ook een duidelijke, transparante en frequente communicatie rond die planning. Wie dat systeem niet helemaal op orde heeft, blijft in de proefperiode”, besluit Kim. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten