Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Cornelis Hout pakt uit met elegante en duurzame houten bijgebouwen

Cornelis Hout, een familiebedrijf uit Evergem dat ruim 100 jaar bestaat, pakt uit met Curv, een gloednieuw concept dat elegante en duurzame houten bijgebouwen aanbiedt voor wie op zoek is naar een poolhouse, een garden office, een loungeruimte, een buitenkeuken of gewoon een plek om buiten even tot rust te komen. Zo krijgt de eigen achtertuin een nieuwe dimensie als werk- of ontspanningsplek.

Cornelis Hout pakt uit met elegante en duurzame houten bijgebouwen (2)
Voor Curv wordt een stijlvolle en unieke design toegepast, waarbij vooral de afgeronde hoeken van de gebouwen in het oog springen. De vrijwel onzichtbare overlopen en de afwezigheid van dakranden zorgen ervoor dat het gebouw erg minimalistisch oogt, maar dankzij het gebruik van duurzame houten materialen voelt het geheel ook bijzonder warm en natuurlijk aan. Curv gaat daardoor mooi in de omgeving op.
 
 “Bij elk model komt dezelfde vormentaal terug, met afgeronde hoeken en houtafwerking. Curv staat voor een iconische vorm, die niet vergelijkbaar is met wat er tot nu toe op de markt is. Het voelt echt natuurlijk aan omdat het design puur minimalisme combineert met natuurlijke elementen. Door zijn kenmerkende vorm en de standaard houten afwerking, staat Curv garant voor een mooie meerwaarde in ieder tuinlandschap”, zeggen Maarten en Thomas Cornelis.

Op dit moment zijn er zes verschillende basismodellen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor verschillende toepassingen: Pool, Car, Storage, Lounge, Office en Kitchen. Deze modellen, elk met het herkenbare Curvdesign, zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kunnen volledig op maat samengesteld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de kleuren, bekleding en indeling naar eigen smaak gekozen worden.
 
Het gebruik van traditionele houtskeletbouwtechnieken en aluminium gevelsystemen in combinatie met de lichte en compacte recycleerbare materialen maken van Curv tevens een bijzonder duurzaam product. Curv is een volledig Belgisch concept. De ontwikkeling en productie gebeurt namelijk lokaal, waardoor de afstand tussen de creatie en installatie beperkt wordt en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Het concept is vanaf nu op de markt beschikbaar.
 
Cornelis Hout werd opgericht in 1920 en wordt geleid door verschillende generaties van dezelfde familie. Het bedrijf combineert eeuwenoud vakmanschap met de nieuwste technologieën. Cornelis Hout omarmt hedendaags design en nieuwe toepassingen en zorgt voor innovatie in de houtsector.
 
Het Curv-concept werd binnen het familiebedrijf gecreëerd door de broers Maarten en Thomas Cornelis. Maarten is de designer, Thomas de marketeer. Maarten studeerde Industriëel Ontwerpen aan de Ugent Campus Kortrijk. Thomas studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de UGent en Strategie en Innovatiemanagement aan de Solvay Business School. Hun vader Hugo is zaakvoerder van het bedrijf en zag meteen het potentiëel van Curv. Deze zomer gaan we immers meer dan ooit op zoek naar het vakantiegevoel in eigen land.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten