Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Dakdekker DSB nu onderdeel van Tectum Group 

Tectum Group verkondigde recentelijk dat het Derbigum Services Belgium (DSB) uit Woutersbrakel heeft overgenomen. Hiermee wil de groep van bouwondernemers en verdelers van dak- en gevelproducten zijn landelijke spreiding en expertise vergroten, dit om beter op de groeiende nood aan renovatie te kunnen inspelen.

Picture1

DSB werd in 1954 als Asphalis opgericht en meer dan dertig jaar geleden overgenomen door Imperbel (ook eigenaar van Derbigum, de producent van premium bitumineuze dakmembranen in Perwez). Nu het onderdeel van Tectum Group is geworden, zal het aannemingsbedrijf verder onder ‘DSB by Tectum’ opereren. Deze overname kadert in de strategie van Tectum om experten-dakwerken in elke regio van België te kunnen inzetten en beter in te spelen op de vraag naar duurzame oplossingen. DSB beschikt immers over een eigen R&D-afdeling dat niet alleen het hergebruik van sloopmaterialen bij renovatie onderzoekt, maar ook circulaire daksystemen en dakopbouwen in functie van toekomstig hergebruik ontwikkelt. Zo lanceerde de onderneming in januari laatstleden het eerste volledig circulair platdaksysteem ter wereld, het ‘BossCover Circular System’.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten