Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | De duurzame renovatieoplossingen van Gyproc®

.

1

Lichtgewicht

De lichtgewicht gipsplaten van Gyproc® vormen een ideale oplossing voor allerhande renovatieprojecten. Ze zijn eenvoudig te monteren binnen een bouwstructuur, verhogen het comfort en de energie-efficiëntie van het gebouw én kunnen in veel gevallen zelfs bovenop een bestaande bouwlaag geïnstalleerd worden.
Zo optimaliseren we de beschikbare woonruimte wat, zeker in dichtbewoonde gebieden, een groot voordeel biedt. En omdat Gyproc® een volledig recycleerbaar product is, blijft de impact op de leefomgeving beperkt.

Maatwerk

De gipsplaten van Gyproc® kunnen op maat gezaagd worden in de fabriek. Dankzij onze MTO-machine kunnen we op basis van de specifieke afmetingen van een ruimte pakketten op maat maken. Dit zorgt, naast tijdswinst voor professionals, voor een vermindering van het afval bij een bouwproject.
De maatwerkpakketten zijn heel eenvoudig in gebruik dankzij het duidelijk stappenplan dat toegevoegd wordt. Zo kan Gyproc® i.s.m. Saint-Gobain Solutions met de MTO-machine heel wat renovatieprojecten een stuk duurzamer maken.

Recycleren

Dergelijke oplossingen versnellen niet alleen het bouwproces, het maatwerk verkleint ook de afvalberg. Alle gipsplaten worden namelijk precies op maat gesneden met behulp van speciale software en onze MTO machine.

Eventuele reststukken worden verzameld en afgevoerd naar de Gyproc® Recycling Service op dezelfde site. Bij Gyproc® geloven we in de toekomst van prefab en modulair bouwen. Om de groei van deze duurzame en efficiënte technieken te bestendigen, zullen we de komende jaren blijven investeren in nieuwe, hoogtechnologische productielijnen.

2
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten