Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | De kracht van duurzame energieoplossingen

e-power® is de grootste producent van stroomgeneratoren in de Benelux, met toepassingen in diverse sectoren zoals industrie, recreatie, landbouw, bouw, lassen, mobiele voertuigen, verhuur en noodstroom. Onze stroomoplossingen worden ontwikkeld en geproduceerd in België, in het hart van Europa, en wereldwijd verkocht via een netwerk van dealers waarmee e-power® langdurige samenwerkingen onderhoudt.

avondfeest-87_ok

Bij e-power® staan betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie centraal. We ontwikkelen en bouwen krachtige stroombronnen voor een breed scala aan industrieën over de hele wereld, met een klantgerichte aanpak.
 
e-power® begon in 1990 onder de naam Europower in Limburg, België. Sindsdien is het bedrijf aanzienlijk gegroeid en heeft het haar productielocaties al tot driemaal toe ontgroeid. Momenteel bevindt e-power zich op een terrein van 25.000m² in Nieuwerkerken, België, waarvan 10.000m² in gebruik is voor productie.

Vandaag bestaat e-power® uit een sterk team van 150 medewerkers en een netwerk van B2B-partners die de waarden van e-power® vertegenwoordigen in meer dan 60 landen. Tot ons klantenbestand behoren gerenommeerde telecombedrijven, spoorwegmaatschappijen, brandweerkorpsen, systeemoperatoren, verhuurbedrijven en verdelers.

Naast de conventionele generatoren, standaard op diesel of benzine, speelt duurzaamheid natuurlijk ook een belangrijke rol in onze bedrijfsvoering.
"Onze hybride oplossing, de zogenoemde P-Grid, is een stroomgenerator die een hybride batterijpakket combineert met een generator die ervoor zorgt dat de batterijen steeds optimaal geladen zijn," vertelt Joe Gavin, Chief Commercial Officer van e-power® group. "Deze geavanceerde oplossing combineert batterij- en hybride dieselgenerator-technologieën, waardoor het brandstofverbruik tot wel 90% kan worden verminderd. De P-Grid biedt de voordelen van een batterijpakket met de betrouwbaarheid van een generator."
 
“Met onze waterstofgenerator vertrouwen we op de bekende en betrouwbare technologie van de verbrandingsmotor. Door onze sets op deze technologie te baseren, kunnen we ze betaalbaar houden," zegt Christophe Inzé, General Manager bij e-power®. "Met slechts enkele aanpassingen aan de motor kunnen we deze verbrandingsmotor laten werken op 100% waterstof. Zelfs de zuiverheid van de waterstof kan aanzienlijk lager zijn dan die vereist is voor brandstofcellen," voegt Christophe toe.

Met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid blijft e-power® toonaangevend in de ontwikkeling van geavanceerde stroomoplossingen. Of het nu gaat om hybride systemen of waterstoftechnologie, e-power® streeft er voortdurend naar om efficiënte en milieuvriendelijke alternatieven te bieden voor traditionele energiebronnen. Dankzij jarenlange expertise, een uitgebreid netwerk en een gedreven team, blijft e-power® wereldwijd betrouwbare energie leveren aan een breed scala aan industrieën, waarbij kwaliteit en klanttevredenheid altijd voorop staan. Zo blijft het bedrijf klaar voor de toekomst van duurzame energieoplossingen.

hydrogen---e-power-2
E-POWER-2024-37
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten