Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft het belang van geluidsreductie.

AWS_90_AC_m_Schlafzimmer_OK

De innovaties van Schüco optimaliseren de gebouwakoestiek, laten de gewenste ventilatie toe, reduceren het geluidsniveau in binnenstedelijke omgevingen én elimineren hinderlijk verkeerslawaai. Dit resulteert in een aangenaam binnencomfort en bevordert de gezondheid van de inwoners. De speciale vensters en systemen, zoals Schüco AWS 90 AC.SI en Schüco AWS 120 AC.SI zijn bijzonder geschikt voor gebouwen in een drukke omgeving.

De norm voor gezond, intelligent en veilig bouwen

Het raamsysteem met draai- en kiepstand biedt een natuurlijke ventilatie met geluidsisolatie en een uitstekende thermische isolatie. “Ze zijn uitgerust met een bijkomend profieltje, waarin geluidsisolerende cassettes verwerkt zijn. Alle binnenkomende lucht passeert daardoor eerst een akoestische buffer, terwijl de akoestische dichting gesloten blijft”, stelt Joep Römgens, Head of Engineering Belux bij Schüco.

Naast bovenstaande raamsystemen, heeft Schüco gevelsystemen die de geluidsbelasting op de gevel reduceren door middel van bijvoorbeeld groene gevels (Green Facade), textielgevels (FACID) en zonweringssystemen (ALB, CSB, ZDS…).

Met SoundCal lanceert Schüco een gebruiksvriendelijke calculatietool om het geluiddempende effect van raam- en gevelelementen te calculeren en geeft een realistische simulatie van de geluidsreductie.



 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten