Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | De slaapkamer opknappen: hier kan je rekening mee houden

Renoveer je een woning en gaan ook de slaapkamers op de schop? Wat er verbouwd wordt is natuurlijk afhankelijk van de wensen van je klanten. Wel kun je als ondernemer in de bouw verschillende suggesties doen op het gebied van duurzaamheid, materialen en comfort. Aan de hand van de onderstaande tips creëer je een slaapkamer die alle verwachtingen overtreft.

isaac-martin-wH2aFGo-Rt0-unsplash_ok

1)    Bespreek vooraf doelen en wensen

Als je begint aan een woningrenovatie, is het altijd belangrijk om door en door bekend te zijn met de wensen van je klant(en). Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doel van de verbouwing: moeten er enkel oude materialen vervangen worden, of wil je klant ook een geheel nieuwe indeling? Hierdoor verklein je de kans op misverstanden achteraf.

2)    Denk aan duurzaamheid

Bij woningvernieuwing wordt steeds vaker rekening gehouden met duurzaamheid. Zo kan bijvoorbeeld gevraagd worden om vloerverwarming in plaats van verouderde radiatoren. Dit  zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor een efficiënter energieverbruik. Vooral in oudere huizen is betere isolatie van groot belang. Goed geïsoleerde slaapkamers houden de warmte beter vast, waardoor klanten niet langer het hele jaar onder een dik dekbed hoeven te liggen om op energiekosten te besparen.

Ook bij het kiezen van materialen kan rekening gehouden worden met duurzaamheid. Zo gaan houtsoorten als kastanje, eik en robinia een stuk langer mee dan wilg of populier. Het duurzaam importeren van de materialen is hier natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van.

3)    Houd rekening met onderhoud

Sommige materialen zijn misschien erg mooi, maar niet praktisch. Zo is een tapijtvloer vaak populair, maar is dit lastiger schoon te houden dan een parketvloer. Moet er geverfd worden? Dan is makkelijk afneembare verf met schrobklasse 1 een aanrader. Op deze manier kunnen ook de muren goed schoongemaakt worden. Zo voorkomen klanten stofophoping en gaat de verfkleur niet lekken als het in aanraking komt met vocht.

4)    Let op klimaatbeheersing

Niet alleen isoleren, maar ook ventileren zorgt voor goede klimaatbeheersing in de slaapkamer. In de meeste moderne Vlaamse woningen vind je ramen met dubbel glas, wat helpt om warmte vast te houden. Is dit nog niet het geval bij je klanten? Dan is het belangrijk om dit aan te pakken.

Over het algemeen wordt de slaapkamer geventileerd door regelmatig het raam open te doen. In sommige woningen is dit echter niet mogelijk, bijvoorbeeld doordat de slaapkamer geen raam heeft. In zo’n geval is een ventilatierooster een aanrader om te zorgen dat de kamer goed doorlucht en niet muf wordt.

Goed voorbereid aan de slag

Bij het renoveren van een slaapkamer komt een hoop kijken. Misschien dat je klanten dus belangrijke dingen over het hoofd zien. Door ze op tijd te adviseren over de bovenstaande overwegingen, voorkom je dat er later in de renovatie allerlei aanpassingen gemaakt moeten worden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten