Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | De tuin als verlengstuk: tips voor slimme ontwerpen

Misschien denk je er niet zo snel over na. Maar tijdens het ontwerpen en inrichten van de tuin komen er een hoop zaken aan bod. Het is daarom altijd een erg goed idee om daar uitgebreid de tijd voor te nemen en goed na te denken over het ontwerp van je dromen.

3-railsysteem-mat-wit-van-2940-mm-breed-boven

Een tuin met een glazen schuifdeur waar goed over na is gedacht zorgt meteen voor erg veel sfeer en gezelligheid. In dit blog geven we je een paar handige tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Kijk goed naar het gebruik van de juiste soort planten en bloemen

Een van de belangrijkste elementen bij jou in de tuin zijn planten en bloemen. Want naast dat het algemeen bekend is dat bloemen en planten de tuin af kunnen laten koelen in de zomer, kun je er ook erg makkelijk een leuke sfeer mee creëren. Ga je bijvoorbeeld graag voor groen dat goed is voor vlinders en bijen? Is het altijd al je droom geweest om groenten en fruit in de tuin te kunnen oogsten in de buurt van een glazen schuifwand? Of ga je graag voor een tuin in Italiaanse of Spaanse sferen? Het zijn slechts een paar voorbeelden van opties die je kunt verwezenlijken met de juiste soort bloemen en planten in de tuin.

Heb je al eens een keer goed nagedacht over een plek om te relaxen in de tuin?

Ben je reuze tevreden met de hoeveelheid groen in de tuin? Kijk dan ook eens goed naar de stand van de zon naarmate de dag vordert. Zo kun je erg makkelijk bepalen wat de beste plek gaat zijn om te relaxen. Richt de plek in met een gezellige eettafel, een luxe loungeset of een aantal fijne stoelen. Hier ga je vast en zeker heerlijk vertoeven.

Een gezellige sfeer in de avond met de juiste soort verlichting in de tuin

Tijdens de warmste dagen van het jaar breng je het liefste zoveel mogelijk tijd door in de buitenlucht. Niets is er dan zo fijn als lekker barbecueën of borrelen in je eigen tuin. Deze avonden kunnen net even wat makkelijker worden verlengd met behulp van de juiste soort verlichting. Kies voor slimme verlichting die werkt op zonne-energie of ga voor vaste verlichting aan de muur. Voor ieder type tuin en voor iedere smaak en stijl is er meer dan genoeg aanbod.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten