Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

De Watergroep en Farys versmelten tot Waterunie

Sinds 2022 werken De Watergroep en Farys via de dochterorganisatie Waterunie samen op vier trajecten om de waterbevoorrading in hun werkingsgebieden te optimaliseren. Deze krachtenbundeling toonde inmiddels een gunstig potentieel om ook de operationele activiteiten te bundelen. Daarom willen de organisaties nu een concreet voorstel uitwerken om een gemeenschappelijke werkmaatschappij op te richten.

AdobeStock_420019282

Binnen de gemeenschappelijke werkmaatschappij (de ‘operator’) zullen alle activiteiten van beide bedrijven worden ondergebracht: productie en levering van drinkwater, afvoer en zuivering van gemeentelijk afvalwater, beheer van sport-infrastructuur en de aankoopcentrale. Zo wordt Waterunie het unieke aanspreekpunt voor integraal waterbeheer voor klanten, leveranciers en andere externe partners. Voor het beheer van sportinfrastructuur en de aankoopcentrale wordt op termijn gedacht aan een verdere ontwikkeling van de activiteiten onder een aparte merknaam. Weliswaar blijven beide bedrijven in eerste instantie als asset-vennootschappen bestaan en behouden ze ook hun bestaande infrastructuur. Beide raden van bestuur gaven aan hun management het mandaat om tegen september 2023 een structuurmemorandum op te maken dat de uitbouw van het eengemaakte integrale waterbedrijf Waterunie concreet vorm geeft. Het verdere traject wordt uitgewerkt met respect voor het sociaal overleg. Dit najaar volgt een informatie- en consultatieronde voor medewerkers, deelnemers en vennoten en andere stakeholders. In december 2023 worden de principes voor de oprichting van de operator Waterunie aan de algemene vergaderingen van beide bedrijven voorgelegd. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten