Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Deschacht: Omleiding rivier Wamme met PP Ribwall

De overstromingen van juli hebben onuitwisbare sporen nagelaten in het Waalse landschap. Meteen na deze tragische gebeurtenis moest er dringend een oplossing worden gevonden voor een omleiding van de rivier Wamme.

deschacht_1

Marengo-brug in Hargimont

In Hargimont werd gevreesd voor de stabiliteit van de Marengo-brug na aanzienlijke grondverschuivingen. “We moesten onder water, in de bedding van de Wamme, beton storten om de funderingen van de brug te versterken”, legt Vincent Brehl uit. “Om de fauna en flora te beschermen en vervuiling van de rivier te voorkomen, moest de waterloop ter hoogte van de werkzaamheden worden omgeleid.”

In overleg met 4M Engineering, het bedrijf dat voor de uitvoering van de werkzaamheden instond, werd beslist om 180 strekkende meter PP-Ribwall-buizen Ø 800 te installeren. Vincent Brehl: “We hebben de buizen zonder naden geplaatst voor eenvoudige demontage nadien, zodat deze in de toekomst elders nog hergebruikt kunnen worden.

“PP-Ribwalls zijn geribbelde infiltratiebuizen uit polypropyleen van sterkteklasse SN8 met een zeer hoge weerstand tegen verbrijzeling”, vertelt Vincent Brehl, technisch-commercieel adviseur bij Deschacht.
Omdat ze lichter zijn dan buizen met een massieve wand, kunnen ze sneller geïnstalleerd worden. Dankzij hun gladde binnenwanden garanderen ze bovendien zelfs op lichte hellingen een goede afwatering en tot slot is hun plaatsing weinig ingrijpend en kunnen ze dus makkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten