Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Deschacht start engineeringplatform voor ontwerp- en adviesbureaus

Deschacht, gespecialiseerd in o.m. rioleringsmaterie en distributeur in dak- gevel- en isolatieproducten, start een afdeling Engineering. Met deze aanpak bundelt Deschacht de technische know-how m.b.t. regenwatermanagement in één kenniscentrum. Daarmee richt Deschacht zich expliciet tot de ontwerper van rioleringstrajecten en omgevingsaanleg.

Engineering 3d final
De studiedienst van Deschacht optimaliseert steevast rioleringsplannen voor grotere bouwprojecten in samenwerking met de hoofdaannemer, onderaannemer en architect of studiebureau. Een verkennend gesprek met de projectleiding en een grondige analyse van plan en bestek zijn de eerste stap. Waar mogelijk worden optimalisaties aan het rioleringstracé en regenwaterbeleid besproken, voorgelegd en uitgetekend, rekening houdend met wetgeving en regionale verordeningen.
 
Deschacht centraliseert zijn technische rioleringsexpertise voor bouw en industrie in één engineeringplatform. Planoptimalisatie, 3D BIM ontwerp, rekenprogramma’s voor o.a. dimensionering van een afscheider, maatwerk ontwikkeling en productspecialisme maken deel uit van deze nieuwe aanpak. Met dit engineeringsplatform – te vinden op www.deschacht.eu/engineering/ - kan de ontwerper van riolerings- en omgevingswerken aan de slag.
 
Onder het motto ‘non-stop advies’ bundelt Deschacht voortaan de expertise van Deschacht en het zusterbedrijf Collinet tot het kenniscentrum Engineering. De technische productportfolio en services bestaat o.a. uit:
• regenwatermanagement
• voorbehandeling en zuivering van afvalwater
• lineaire afwatering
• waterdoorlatende verhardingen
• pompputten
• leidingsystemen uit GVK
• groeiplaats voor bomen
 
Het team productspecialisten begeleidt het ontwerp- en adviesbureau doorheen deze specifieke rioleringsmaterie.

Bestekteksten

Het engineeringplatform biedt alle tools om de technische productimplementatie te vervolledigen van bestekteksten tot rekentools voor volumeberekeningen en dimensionering. Dit alles gekoppeld aan rioleringstrajecten en regenwatermanagement.
 
Deschacht kan uiterst flexibel inspelen op markttrends en specifieke producttoepassingen door eigen fabricaat van maatoplossingen voor mdpe en hdpe toezichtskamers, hdpe kws afscheiders, pe en pp opslagtanks,  pompputten en rvs lijn- en puntafwatering.

BIM

De BIM bib van Deschacht is uniek omdat deze zowat alles wat een rioleringssysteem behelst, merkonafhankelijk aanbiedt. Met deze BIM kan in veel gevallen het volledige rioleringssysteem in één keer uitgewerkt worden, gekoppeld aan een export van uitvoeringsplannen, productietekeningen, productlijsten, technische fiches, enz.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten