Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

DIMCO zet nieuwe Woltman in voor Blankenburgproject

DIMCO, de inframarinespecialist van de Belgische groep DEME, voegde zopas een Woltman THW 3000 PDS toe aan zijn vloot. De funderingsmachine werd ontworpen en gebouwd door Woltman Piling & Drilling Rigs uit Giessenburg (Nederland), onderdeel van de Dieseko Group uit Oosterhout. Het is de grootste machine van deze fabrikant.

DIMCO

Het is een 300 tons kraan waar ook een makelaar in aangebracht kan worden. Met de makelaar in de kraan kunnen betonpalen, buispalen en damwanden geheid worden in verschillende schoorstanden. Als kraan kan de THW 3000 PDS tot 300 ton hijsen en als heistelling kan een gewicht van 100 ton (paal + heiblok) in de makelaar worden gehandeld. Deze machine ging meteen aan de slag voor het Blankenburgproject in Nederland.

DIMCO heeft reeds twee kranen van Woltman in de vloot: een THW 1000 FR (een 100 tons heistelling met een vaste makelaar) en een THW 1000 PDS (een 100 tons kraan waar een makelaar in aangebracht kan worden).
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten