Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

DOVISTA integreert Low-Carbon Glass

DOVISTA, producent van ramen voor industriële toepassingen, heeft gekozen voor Low-Carbon Glass van AGC Glass Europe om in 2024 specifieke eindproducten te produceren en leveren.

BKBC - 2024-09-27T154702.310
DOVISTA

De samenwerking benadrukt de toenemende vraag naar koolstofarm glas, waarmee bedrijven hun CO2-voetafdruk helpen te verkleinen. Met de integratie van koolstofarm glas in de productie zet DOVISTA een cruciale stap richting het verminderen van Scope 3-emissies en het bevorderen van hun ambitieuze duurzaamheidsstrategie.

Low-Carbon Glass van AGC heeft een gereduceerd aardopwarmings-vermogen (GWP) van 5,5 kg1 CO2 eq/m² voor 4 mm floatglas, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van standaard floatglas met een GWP van 10,3 kg2 CO2 eq/m². Door koolstofarm glas te integreren in het productieproces van industriële bedrijven, kunnen zij effectief Scope 3-emissies aanpakken, waaronder indirecte emissies binnen hun waardeketen. Deze aanpak is essentieel voor bedrijven die willen voldoen aan strenge milieuregels en hun duurzaamheidsdoelstellingen willen behalen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten