Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

DUCO gaat voor duurzaamheid met vergroening wagenpark

Tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens broeikasvrij zijn en worden de klassieke verbrandingsmotoren geband. DUCO anticipeert door haar wagenpark nu reeds te vergroenen.

Ontwerp zonder titel (39)

Het bedrijf investeerde al 1,5 miljoen euro om 30 diesel bedrijfswagens te vervangen door 100% elektrische bedrijfswagens. Vertegenwoordigers rijden vandaag nog hybride. Geleidelijk aan zal de omschakeling ook hier gebeuren zodat het volledige wagenpark van 90 voertuigen 100% elektrisch wordt.

De nieuwe elektrische vloot gaat ook gepaard met een investering in laadmogelijkheden. De parking telt nu 25 dubbele laadpalen (50 laadpunten) die zowel door werknemers, klanten als dealers kunnen worden gebruikt. Ze worden gevoed door 4.861 zonnepanelen met een vermogen van 1.500 kWp. Om zo optimaal mogelijk de beschikbare zonnestroom te verdelen volgens de noden van de wagens, wordt Load Balancing gebruikt. Een open systeem dat in de nabije toekomst rekening zal houden met de weersvoorspellingen en de dynamische elektriciteitsprijzen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten