Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Publi-reportage | Een stad in de stad

In Anderlecht, ten zuiden van Brussel, is NovaCity I verrezen. Een multifunctioneel gebouw met ruimte voor wonen, werken, ontspannen en natuur. Het gebouw brengt verschillende functionaliteiten bij elkaar. Werken, wonen, ontmoeten en zelfs tuinieren!

Zoontjens-Novacity-Anderlecht-dakterras-daktuin-Dreen-Nxt-Dreen-Magna-(1)

Multifunctioneel ontwerp

NovaCity I in Anderlecht is een ingenieus concept. Het gebouw is speciaal ontworpen om verschillende functionaliteiten te integreren. Op de begane grond biedt het gebouw werkruimtes en op de verdiepingen daarboven bevinden zich woningen, gegroepeerd in drie kleinere ‘buurten’.  Tussen deze buurten is ruimte voor particuliere daktuinen en gemeenschappelijke terrassen. In de algemene ‘groene zone’ voor bewoners bevinden zich zitjes, plantenbakken, moestuintjes en zelfs een kweekkas. Eenmaal ingericht, is het een plek waar mensen elkaar vaker tegen zullen komen. Dit stimuleert het gemeenschapsgevoel. Op de hoger gelegen verdiepingen bevinden zich ook enkele privé dakterrassen.

Circulariteit door demontabel daktegelsysteem

Bij Novacity was naast flexibele functievermenging ook circulariteit erg belangrijk. Onderdeel hiervan is de flexibele inzetbaarheid en losmaakbaarheid van gebruikte materialen. Alle daktuinen, dakterrassen en openbare ruimtes zijn daarom aangelegd met het Dreen®Nxt en Dreen®Magna daktegelsysteem van Zoontjens. Demontabele systemen zijn een belangrijk onderdeel van circulair bouwen. Als de wensen in de toekomst veranderen, is het totale daktegelsysteem eenvoudig te demonteren en te hergebruiken. Bovendien zijn losse inrichtingselementen zoals een kas, verlichting of meubilair eenvoudig op het systeem te monteren en kunnen eventuele kabels onder het systeem gelegd worden.
Meer weten over NovaCity in Anderlecht? https://www.zoontjens.nl/projecten/dakbestrating/dakterrassen-woonproject-anderlecht/

Zoontjens-Novacity-Anderlecht-dakterras-daktuin-Dreen-Nxt-Dreen-Magna-(2)
Zoontjens-Novacity-Anderlecht-dakterras-daktuin-Dreen-Nxt-Dreen-Magna-(3)
Zoontjens-Novacity-Anderlecht-dakterras-daktuin-Dreen-Nxt-Dreen-Magna-(4)
Zoontjens-Novacity-Anderlecht-dakterras-daktuin-Dreen-Nxt-Dreen-Magna-(5)
Zoontjens-Novacity-Anderlecht-dakterras-daktuin-Dreen-Nxt-Dreen-Magna-(6)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten