Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Eerste BIM-professional aan de slag in BIM-pool

Fabrice Coulon is de eerste LIMBIM’mer in de LIMBIM-pool. LIMBIM is de afkorting voor Limburgse Pool voor BIM-professionals, het innovatieve tewerkstellingsproject van de Confederatie Bouw Limburg, de provincie Limburg, POM Limburg en 26 stakeholders uit de Limburgse bouwsector.

Eerste BIM-professional aan de slag in BIM-pool Fabrice Coulon
“De digitalisering heeft in de bouwsector een ware transformatie op gang gebracht. Deze digitale shift brengt nieuwe profielen met zich. Met LIMBIM stomen we de juiste personen via een intensieve opleiding klaar tot BIMmer. Hun meerwaarde, en die van BIM, willen we graag inschakelen in de Limburgse bouwbedrijven. Het LIMBIM-project verbindt vraag en aanbod door afgestemde opleidingsformules te ontwikkelen en de opgeleide BIM-professionals via een sharingmodel te detacheren naar Limburgse bouwbedrijven. Er wordt als het ware een pool gecreëerd voor BIM-professionals, die vervolgens op projectbasis worden ingezet. In de eerste plaats willen we met LIMBIM werkzoekenden en pas afgestudeerden opleiden en toeleiden naar de sector”, duidt Chris Slaets, directeur Confederatie Bouw Limburg.
 
De eerste BIM-professional die tewerkgesteld wordt door de pool is Fabrice Coulon. “Ik heb reeds in mijn tienerjaren de microbe te pakken gekregen van alles wat met technologie te maken heeft. Ook de bouw triggerde mij, dus ging ik aan de slag als projectleider. Wanneer ik de kans kreeg om IT en bouw te combineren, twijfelde ik niet en schreef me in voor het tweede LIMBIM-traject. Na de opleiding was de vraag waar ik aan de slag zou gaan en opteerde ik voor de BIM-pool. Zo krijg ik de kans om in verschillende bouwbedrijven ervaring op te doen”, stelt Coulon.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten