Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

ES-SO en vakbeurs R+T bundelen krachten voor slimme zonwering

Al meer dan vijf decennia is de vakbeurs R+T in Stuttgart het epicentrum voor innovaties op het gebied van rolluiken, deuren/poorten en zonwering. Vanaf dit jaar is koepelorganisatie ES-SO (European Solar Shading Organisation) strategische partner van R+T. Op de editie 2024, van 19 tot 23 februari, houdt ES-SO onder meer een seminarie over klimaatbestendige gebouwen en ‘kampvuursessies’ rond de rol van zonwering in een duurzamere toekomst.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-08T121637.924
ES-SO

Tijdens R+T 2024, op 21 februari (9.30 – 12.30 uur), geeft ES-SO een seminarie over ‘Klimaatbestendigheid via slimme zonwering’. Daarbij worden de nieuwste ontwikkelingen besproken op het gebied van slimme zonwering, met onderwerpen als windbestendigheid en automatisering. Ook zal Jonathan Duwyn, vanuit de United Nations Global Building Alliance, een presentatie geven over de toekomst van een circulaire economie. Zonwering zal een cruciale rol spelen in deze economie, door aan te sluiten bij principes die bijdragen aan energie-efficiëntie en een positieve impact hebben op het milieu. Deze aanpak benadrukt het creëren van producten en systemen met een focus op aanhoudende duurzaamheid, recycleerbaarheid en hergebruik.

ES-SO-kampvuursessies: energie-efficiënte zonwering 

Op 22 en 23 februari houdt ES-SO kampvuursessies over duurzaamheid en slimme zonwering. Op verschillende stands op R+T 2024 kom je in amper 20 minuten te weten hoe slimme zonwering de ultieme energie-efficiënte oplossing kan zijn voor klimaatbestendige gebouwen. 

ES-SO zelf is de hele vakbeurs aanwezig in de inkomhal, stand EO328. Bezoekers kunnen er kennismaken met vertegenwoordigers van de organisatie en uiteraard met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slimme zonwering. Ook kunnen ze info inwinnen over het kennisdelingsplatform van ES-SO. 

ES-SO lanceert Global Shading Day 2024

Tijdens de vakbeurs vestigt ES-SO ook al de aandacht op Global Shading Day 2024, op 21 maart. Met dit initiatief wil ES-SO consumenten en beleidsmakers bewust maken van het belang van zonwering in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Slimme zonwering is een passieve koeloplossing, van vitaal belang voor energie-efficiëntie en klimaatbestendigere gebouwen, zeker nu de klimaatverandering onverminderd doorzet.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten