Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Etex bouwt nieuwe productiefaciliteit voor gipsplaten in Bristol

De Belgische bouwmaterialengroep Etex plant de bouw van een nieuwe gipsplaatfabriek in Portbury dicht bij de haven van Bristol, in Zuidwest-Engeland. Met meer dan 162 miljoen € (140 miljoen GBP) is dit de grootste investering in zijn soort in de geschiedenis van Etex. Dit wordt de vijfde nieuwe fabriek sinds 2015. De nieuwe vestiging in Bristol moet de aanhoudende groei van de Britse bouwmarkt opvangen. De fabriek moet in 2022 in gebruik worden genomen.

Etex bouwt nieuwe productiefaciliteit voor gipsplaten in Bristol
Etex produceert al meer dan 30 jaar gipsplaten in het land (merk Siniat) en belevert de Britse en Ierse markten vanuit haar twee gipsplaatfabrieken in Bristol en Ferrybridge. De nieuwe faciliteit zal naast de bestaande fabriek (foto: Etex/Siniat) in Bristol liggen.
 
Met de extra productiecapaciteit zal de nieuwe fabriek in Bristol het dienstverleningsniveau van Etex verhogen voor zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa. “Het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met een chronisch tekort aan woningen en een toenemend aantal oudere woningen moet worden gerenoveerd, wat de vraag naar zowel onze oplossingen voor gipsplaten als off-site oplossingen doet stijgen”, stelt CEO Paul Van Oyen van Etex.
 
In de nieuwe productiefaciliteit in Portbury worden verschillende innovaties toegepast, zoals het gebruik van gerecycleerd gips.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten