Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Etex neemt Skamol over

Begin mei rondde Etex de overname af van Skamol, een Deense  fabrikant van brandwerende en gespecialiseerde isolatiematerialen. Beide bedrijven zijn complementair wat betreft producten en geografische gebieden. Dankzij de fusie zullen ze hun aanbod hoge-temperatuurisolatie oplossingen voor bouw- en industriële toepassingen nu samen verder uitbreiden.

ETEX_25

Met de overname van Skamol en zijn 300 medewerkers wil Etex zijn groei versnellen op de markt voor hoge temperatuur isolatiematerialen, waar het met Promat al een belangrijke speler is. De aanbieder van lichtgewicht bouwoplossing gelooft dat de gezamenlijke expertise in complementaire technologieën schaalvoordelen zal opleveren waarmee het geografische bereik kan worden vergroot en het aanbod uitgebreid. Beide bedrijven dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. 

Skamol is een toonaangevende Deense fabrikant van speciale isolatiesystemen voor hoge temperaturen voor een groot aantal toepassingen in de bouw en de industrie. Het bedrijf gebruikt voornamelijk calsiumsilicaat- en geperste vermiculietplaten. Deze producten worden wereldwijd voor diverse toepassingen gebruikt, van isolatie van industriële ovens, kachels en open haarden in woningen, tot schimmelpreventie in woningen en brandbeveiligingsoplossingen voor gebouwen. Deze verscheidenheid aan toepassingen vormt een strategische aanvulling op de huidige producten en oplossingen van Etex, met name op het gebied van calciumsilicaatplaten waar Etex met zijn Promat-activiteiten een belangrijke rol speelt. Skamol werd in 1912 opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Aarhus en noteerde een omzet van 80 miljoen euro. Het heeft ook drie fabreiken in Denemarken en een in Polen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten