Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Europa schakelt Belgen in om energetische renovaties te versnellen in vijf landen

Het Aarschotse bedrijf BuildUp, gespecialiseerd in off-site constructie voor nieuwbouw en energetische renovatie, werd als één van vijftien bedrijven actief in België, Duitsland, Italië en Frankrijk door Europa geselecteerd om samen een consortium te vormen met als gezamenlijk doel om tegen 2030 de energetische renovatie van 750.000 sociale woningen met een off-site geproduceerde bouwschil te versnellen. Het Europese subsidietraject Life Giga Regio Factory wil energetische renovatie toegankelijker maken, maar illustreert vooral de grote nood om op (veel) grotere schaal energetisch te gaan renoveren.

Europa schakelt Belgen in om energetische renovaties te versnellen in vijf landen

Op Belgisch niveau zijn naast BuildUp ook Buildwise, Greenwin en Housing Europe, het overkoepelend orgaan (met hoofdzetel in België) voor sociale woningbouw in Europa betrokken. Het consortium wordt gecoördineerd door Greenflex. BuildUp is gegroeid uit het in 2018 opgerichte beSteel en marktleider in staalframebouw in de Benelux. De CEO is Hélène de Troostembergh. 

De onderneming ontwerpt en bouwt structuren op maat en biedt klanten en architecten een grote vrijheid die breekt met de traditionele prefabricatie. Dit heeft een positieve impact op de kosten, de operationele efficiëntie en de naleving van de planning. Inzake duurzaamheid is de modulaire aanpak van BuildUp gericht op het optimaliseren van structuren in de ontwerpfase, wat een impact heeft op de hoeveelheid materiaal. De interne integratie en coördinatie van ontwerp, de prefabricatie en de montage zorgen voor minder afval en transport. Bovendien worden de materialen die het bedrijf gebruikt hoofdzakelijk lokaal geproduceerd en bieden ze een hoge mate van traceerbaarheid.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten